Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!
Co potrzebujemy?
• 2 jaja Zdrovo
• 1/2 szklanki tłustego mleka
• 1/2 szklanki wody
• 3–5 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej
• 2 łyżki rozpuszczonego masła
• 2–3 jabłka lub inne owoce sezonowe
• szczypta soli, łyżeczka cukru trzcinowego, starty cynamon
Jak przygotowujemy?
Wszystkie składniki, poza jabłkami, mieszamy trzepaczką lub w mikserze, doprowadzając do konsystencji gęstszej niż gęsta śmietana. Na chwilę, nie krótszą niż kwadrans, odstawiamy.
Jabłka obieramy, kroimy w poprzek w plastry o grubości ok. centymetra, wycinając gniazda nasienne. Obsypujemy startym cynamonem i zanurzamy w cieście. Wrzucamy na rozgrzane
klarowane masło lub olej. Smażymy na złoto z każdej strony. Odsączamy z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika.
Tadam!
Smaczenego!
W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...
Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci ...
Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...