image/svg+xml

180 metrów radości!

Uśmiechy na buziach małych pacjentów i nieskończona radość – to najpiekniejszy prezent jaki otrzymaliśmy w zamian za pomoc w restauracji korytarza Centrum ...

Zdrovo i eKuchareczka na Wielkanoc

Czas świąt wielkanocnych przed nami. Piękna pogoda uświetnia przygotowania i sprawia, że czuć prawdziwą wiosnę. Drzewa i rośliny kwitną, ptaki śpiewają, ws...

Białe jaja

Wielu z Was pyta nas – jaka jest różnica między jajkami brązowymi i białymi? Czy są różnice w smaku? I skąd taka kolorystyka jaj? Przyzwyczailiśmy się już ...

Karnawałowe menu - finger food

Karnawał to czas wspaniałych imprez, niezapomnianych playlist, ale także pysznego menu. Oprócz typowych dla tego okresu słodkich frykasów, jak faworki czy ...

Piernikovo!

Menu świąteczne jest tak wyjątkowe i niepowtarzalne, że na pewno nie jedno z Was wraca myślami w ciągu roku do niego. Pomimo różnorodności kulinariów, któr...

Sportovo

Dobre na śniadanie, obiad i kolację także jako przekąska czy koktajl. Dostępne i tanie źródło najważniejszych witamin i minerałów. Jajo – niezastąpiony i w...

Światowy Dzień Jaja ze Zdrovo

Wielkie święto jaja obchodzimy na całym świecie od 1996 roku, w drugi piątek października. W tym roku przypada na 12 października. Światowy Dzień Jaja to n...

Zdrovo nad Bałtykiem!

Letnia Scena Kulturalna jest jednym z wiodących projektów kulturalnych na polskim wybrzeżu. Jej kluczowym założeniem jest podążanie za turystami w okresie ...

Foodtruck Zdrovo serwuje jajecznicę nad morzem!

Codziennie od godziny 10:00, w dniach 10 lipca - 31 sierpnia 2018 roku w nadbałtyckich miejscowościach wypoczynkowych podczas Sceny Kulturalnej będzie możn...

Jak przechowywać jajka

Jajka są doskonałym źródłem wielu witamin i cennych protein. Dzięki odpowiedniemu przechowywaniu możemy ograniczyć utratę ich wartości odżywczych.

Gdzie p...

Sposób na niejadka

Ile razy chcieliście, aby wasza pociecha spróbowała nowego dania? Ile razy danie to lądowało „przez przypadek” na podłodze albo na stole? Jak przekonać dzi...

Przebłysk słońca na talerzu ‒ dania na piknik

Słoneczna pogoda i wyższe temperatury zachęcają do spędzania czasu na dworze. Świeże powietrze może także poprawiać apetyt. Wspólny posiłek z całą rodziną ...

Pyszne pomysły na słodkości z jajek i czekolady

Mleczna, gorzka, biała, z orzechami, truskawkowa, z żurawiną, o aksamitnym smaku, mocnym zapachu kakao. Doskonały sposób na poprawę humoru, a nawet afrodyz...

Włoski omlet, czyli frittata

Frittata może brzmieć nieco egzotycznie, ale to łatwe do przygotowania danie. Można je określić jako „rozbudowaną wersję” dobrze znanego każdemu omleta. Li...

Rodzinne zdobienie jaj

Pomysł na pisanki

Zazwyczaj świętom towarzyszą czasochłonne przygotowania. Nie zapominajmy jednak, że jest to czas, który warto poświęcić rodzinie. Dzieci...

Historia pisanek

Skąd pochodzi tradycja wykonywania pisanek?

Najstarsze barwione jajka zostały odnalezione na terenie starożytnej Mezopotamii. Jednak pojawiają się one rów...

Ile czasu gotować jajko?

W zależności od tego jak długo gotujemy jajka, ich smak będzie inny. Bez względu na to ile razy już przygotowywaliśmy sobie ulubione śniadanie, za każdym r...

Jaja Zdrovo od Ferm Woźniak z chowu ściółkowego trafiły na półki sklepowe!

Decyzja o wprowadzeniu własnej marki jaj jest odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku. Produktowi, który trafia na polskie stoły od ponad 30 lat i cieszy się...

Historia jaj w kuchni polskiej

Historia jaj jest tak samo zaskakująca, jak odwieczne pytanie – co było pierwsze? Jajko czy kura? Z jednej strony źródła donoszą, że jajo pojawiło się w me...