image/svg+xml

Jajo albo psikus! ;D

Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na kilka szybkich potrwa, które urozmaicą Wasze "straszne" menu ;)

fullsizeoutput 472e small fullsizeoutput 4729 small

Co możecie przygotować?

1. rozmarynowe grissini owinięte plastrów prosciutto crudo

2. pieczona papryka z anchois - opcja dla niecierpliwych, którzy nie chcą obierać pieczonej papryki ze skórki: kup gotową hiszpańską paprykę w oliwie.

3.  nachosy z pikantną salsą

fullsizeoutput 4721 small 7O6A5577 small

 

i wreszcie:

4. halloweenowy hit , czyli jajka pająki - straaaaasznie pyszne! 

W tym celu w osolonej wodzie gotujemy jaja 8 do 10 minut, szybko schładzamy zimną wodą i obieramy. Przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy jedynie żółtka, które ucieramy widelcem. Dodajemy odrobinę kurkumy, solimy, pieprzymy. Jeszcze tylko łyżka majonezu i mieszamy. Farszem ostrożnie wypełniamy połówki jajek, na każdej układamy pół oliwki w roli korpusu pająka, z pozostałej połówki wycinamy odnóża, którymi otaczamy korpus. Gotowe!

Aby się przekonać jakie to proste - zobaczcie nasz film

Życzymy Wam strasznego i smacznego Halloween!

Zdrovo i eKuchareczka

 

Kolejny rok razem z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi

W Fermach Woźniak od zawsze angażujemy się we wsparcie szczytnych inicjatyw, dlatego też partnerstwo z Fundacją to konsekwentna realizacja naszej misji. Je...

Piernikovo od Zdrovo!

Świąteczny piernik to przepyszny wypiek, nieodzowny element bożonarodzeniowego stołu, który smakuje wszystkim. W tym roku mamy dla Was specjalny przepis od...

Światovo - Jaja po wiedeńsku

W cyklu #światovo dziś zapraszamy Was na jaja po wiedeńsku - klasyczny przepis, który pomimo prostoty, nie należy do najprostszych w przygotowaniu. Warto j...