image/svg+xml

Jajo albo psikus! ;D

Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na kilka szybkich potrwa, które urozmaicą Wasze "straszne" menu ;)

fullsizeoutput 472e small fullsizeoutput 4729 small

Co możecie przygotować?

1. rozmarynowe grissini owinięte plastrów prosciutto crudo

2. pieczona papryka z anchois - opcja dla niecierpliwych, którzy nie chcą obierać pieczonej papryki ze skórki: kup gotową hiszpańską paprykę w oliwie.

3.  nachosy z pikantną salsą

fullsizeoutput 4721 small 7O6A5577 small

 

i wreszcie:

4. halloweenowy hit , czyli jajka pająki - straaaaasznie pyszne! 

W tym celu w osolonej wodzie gotujemy jaja 8 do 10 minut, szybko schładzamy zimną wodą i obieramy. Przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy jedynie żółtka, które ucieramy widelcem. Dodajemy odrobinę kurkumy, solimy, pieprzymy. Jeszcze tylko łyżka majonezu i mieszamy. Farszem ostrożnie wypełniamy połówki jajek, na każdej układamy pół oliwki w roli korpusu pająka, z pozostałej połówki wycinamy odnóża, którymi otaczamy korpus. Gotowe!

Aby się przekonać jakie to proste - zobaczcie nasz film

Życzymy Wam strasznego i smacznego Halloween!

Zdrovo i eKuchareczka

 

Walentynkovo

#Walentynkovo mamy dla Was pyszny, francuski przepis bretońskiej kultowej potrawy Gallette Complet. Ugotowanie jej będzie miłą przygodą kulinarną, a dodatk...

Fermy Woźniak na Poland Shiok z Sethem Lui

Wiecie co łączy Polskę  i Singapur ? Zamiłowanie do jaj, ale nie tylko...

W tym roku mieszkańcy Singapuru poznali jak smakują polskie jaja, a teraz możemy...

Światowy Dzień Jaja 2020 razem z Fundacją Polskie Dzieci

Dziś nasze wielkie święto - Światowy Dzień Jaja #WorldDayEgg! Z tej okazji mamy dla Was prezent! Razem z Fundacją Polskie Dzieci przygotowaliśmy dla Was fi...