image/svg+xml

Jajo albo psikus! ;D

Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na kilka szybkich potrwa, które urozmaicą Wasze "straszne" menu ;)

fullsizeoutput 472e small fullsizeoutput 4729 small

Co możecie przygotować?

1. rozmarynowe grissini owinięte plastrów prosciutto crudo

2. pieczona papryka z anchois - opcja dla niecierpliwych, którzy nie chcą obierać pieczonej papryki ze skórki: kup gotową hiszpańską paprykę w oliwie.

3.  nachosy z pikantną salsą

fullsizeoutput 4721 small 7O6A5577 small

 

i wreszcie:

4. halloweenowy hit , czyli jajka pająki - straaaaasznie pyszne! 

W tym celu w osolonej wodzie gotujemy jaja 8 do 10 minut, szybko schładzamy zimną wodą i obieramy. Przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy jedynie żółtka, które ucieramy widelcem. Dodajemy odrobinę kurkumy, solimy, pieprzymy. Jeszcze tylko łyżka majonezu i mieszamy. Farszem ostrożnie wypełniamy połówki jajek, na każdej układamy pół oliwki w roli korpusu pająka, z pozostałej połówki wycinamy odnóża, którymi otaczamy korpus. Gotowe!

Aby się przekonać jakie to proste - zobaczcie nasz film

Życzymy Wam strasznego i smacznego Halloween!

Zdrovo i eKuchareczka

 

#Deserovo - czas na wakacyjne słodycze!

Wakacje czas start! A letni czas to letnie menu, w tym słodkości, którym trudno się oprzeć w czasie laby i relaksu. Razem z Fundacją Polskie Dzieci w czwar...

Piknikovo – czas na relaks w plenerze!

Sezon na relaks w plenerze właśnie się zaczyna i piknik to idealny pomysł na spontaniczny wypad za miasto, a wszystkie dzieci uwielbiają harce na świeżym p...

Światovo czyli inspiracja kulinarna z Hiszpanii

Tortilla de patatas (ziemniaczana tortilla) lub po prostu hiszpańska tortilla to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Jest to jeden z elementarnych i obo...