image/svg+xml

Jajo albo psikus! ;D

Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na kilka szybkich potrwa, które urozmaicą Wasze "straszne" menu ;)

fullsizeoutput 472e small fullsizeoutput 4729 small

Co możecie przygotować?

1. rozmarynowe grissini owinięte plastrów prosciutto crudo

2. pieczona papryka z anchois - opcja dla niecierpliwych, którzy nie chcą obierać pieczonej papryki ze skórki: kup gotową hiszpańską paprykę w oliwie.

3.  nachosy z pikantną salsą

fullsizeoutput 4721 small 7O6A5577 small

 

i wreszcie:

4. halloweenowy hit , czyli jajka pająki - straaaaasznie pyszne! 

W tym celu w osolonej wodzie gotujemy jaja 8 do 10 minut, szybko schładzamy zimną wodą i obieramy. Przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy jedynie żółtka, które ucieramy widelcem. Dodajemy odrobinę kurkumy, solimy, pieprzymy. Jeszcze tylko łyżka majonezu i mieszamy. Farszem ostrożnie wypełniamy połówki jajek, na każdej układamy pół oliwki w roli korpusu pająka, z pozostałej połówki wycinamy odnóża, którymi otaczamy korpus. Gotowe!

Aby się przekonać jakie to proste - zobaczcie nasz film

Życzymy Wam strasznego i smacznego Halloween!

Zdrovo i eKuchareczka

 

Pomagamy medykom!

Zdrovo w posiłkach dla medyków. Fermy Woźniak zaangażowane w akcję wsparcia służby zdrowia. 

Lekarze i lekarki, pielęgniarki i pielęgniarze, położne, poło...

Sernikovo na Wielkanoc

To będą ciut inne Święta niż zwykle - wszyscy jesteśmy tego świadomi. Razem z eKuchareczką w ramach akcji #zostanwdomu namawiamy Was, aby właśnie dlatego, ...

Ta Wielkanoc będzie BOSSKA!

Ta Wielkanoc może być bosska! Fermy Woźniak wspierają Fundację One są Bosskie.

“Zmianą bądź, bądź rewolucją” brzmi hasło przewodnie Fundacji One są Bosski...