Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na kilka szybkich potrwa, które urozmaicą Wasze "straszne" menu ;)
Co możecie przygotować?
1. rozmarynowe grissini owinięte plastrów prosciutto crudo
2. pieczona papryka z anchois - opcja dla niecierpliwych, którzy nie chcą obierać pieczonej papryki ze skórki: kup gotową hiszpańską paprykę w oliwie.
3. nachosy z pikantną salsą
i wreszcie:
4. halloweenowy hit , czyli jajka pająki - straaaaasznie pyszne!
W tym celu w osolonej wodzie gotujemy jaja 8 do 10 minut, szybko schładzamy zimną wodą i obieramy. Przekrawamy na pół i ostrożnie wydrążamy jedynie żółtka, które ucieramy widelcem. Dodajemy odrobinę kurkumy, solimy, pieprzymy. Jeszcze tylko łyżka majonezu i mieszamy. Farszem ostrożnie wypełniamy połówki jajek, na każdej układamy pół oliwki w roli korpusu pająka, z pozostałej połówki wycinamy odnóża, którymi otaczamy korpus. Gotowe!
Aby się przekonać jakie to proste - zobaczcie nasz film
Życzymy Wam strasznego i smacznego Halloween!
Zdrovo i eKuchareczka
Wakacje czas start! A letni czas to letnie menu, w tym słodkości, którym trudno się oprzeć w czasie laby i relaksu. Razem z Fundacją Polskie Dzieci w czwar...
Sezon na relaks w plenerze właśnie się zaczyna i piknik to idealny pomysł na spontaniczny wypad za miasto, a wszystkie dzieci uwielbiają harce na świeżym p...
Tortilla de patatas (ziemniaczana tortilla) lub po prostu hiszpańska tortilla to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Jest to jeden z elementarnych i obo...