Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org mamy dla Was pomysły na pasty jajeczne, które z łatwością przygotujecie sami w domu. A najlepiej przygotować je wspólnie z dzieckiem!
Przepis:
Co potrzebujemy?
Pasta czerwona
Składniki:
Pasta zielona
Składniki:
Jak robimy?
Sprawa jest bardzo prosta :) Wrzuć do blendera wszystkie składniki z danej pasty i zblenduj na gładką masę. Nakładaj na pieczywo, wafle ryżowe czy bagietki. Pasta również świetnie smakuje sama z odrobiną oliwy i posypana natką pietruszki.
Zobaczcie jak gotują Zosia i Daniel z dietetyk Justyną z Fundacji Polskie Dzieci
https://www.youtube.com/undefinedSmacznego!
11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...
Zapiekanka łączy bogaty, serowy sos z doskonale ugotowanymi gnocchi, a wszystko to upieczone na złoto. Mniaaaami! Chrupiące kawałki pieczonego bekonu dodaj...
To niezwykle pyszne danie jest po prostu potęgą superfoods! Dostarcza mnóstwo wartości odżywczych jaj i awokado w każdym kęsie.
Co potrzebujemy?
2 awokad...