Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org mamy dla Was pomysły na pasty jajeczne, które z łatwością przygotujecie sami w domu. A najlepiej przygotować je wspólnie z dzieckiem!
Przepis:
Co potrzebujemy?
Pasta czerwona
Składniki:
Pasta zielona
Składniki:
Jak robimy?
Sprawa jest bardzo prosta :) Wrzuć do blendera wszystkie składniki z danej pasty i zblenduj na gładką masę. Nakładaj na pieczywo, wafle ryżowe czy bagietki. Pasta również świetnie smakuje sama z odrobiną oliwy i posypana natką pietruszki.
Zobaczcie jak gotują Zosia i Daniel z dietetyk Justyną z Fundacji Polskie Dzieci
https://www.youtube.com/undefinedSmacznego!
Wiosna to czas świeżości, energii i smacznych, lekkich dań! Po chłodniejszych miesiącach chętnie sięgamy po proste i wartościowe przepisy, które dodają nam...
Walentynki na Zdrovo – przepis na miłość w kuchni
Dziś mamy dla Was szybki i prosty przepis na jajka w kształcie serca! Bo miłość najlepiej wyraża się prz...
11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...