image/svg+xml

Letnie przekąski

Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org mamy dla Was pomysły na pasty jajeczne, które z łatwością przygotujecie sami w domu. A najlepiej przygotować je wspólnie z dzieckiem!

Przepis:

Co potrzebujemy?

Pasta czerwona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • pół ugotowanego buraka
  • prażony słonecznik
  • pieprz i sól do smaku 

Pasta zielona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • do wyboru: garść szpinaku, rukoli lub bazylii
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • pieprz i sól do smaku 

Jak robimy?

Sprawa jest bardzo prosta :) Wrzuć do blendera wszystkie składniki z danej pasty i zblenduj na gładką masę. Nakładaj na pieczywo, wafle ryżowe czy bagietki. Pasta również świetnie smakuje sama z odrobiną oliwy i posypana natką pietruszki.

Zobaczcie jak gotują Zosia i Daniel z dietetyk Justyną z Fundacji Polskie Dzieci 

https://www.youtube.com/undefined

Smacznego!

Wiosna na talerzu z potrawami z jaj. Sezon #fajovo czas start!

Wiosna to czas świeżości, energii i smacznych, lekkich dań! Po chłodniejszych miesiącach chętnie sięgamy po proste i wartościowe przepisy, które dodają nam...

#walentynkovo

Walentynki na Zdrovo – przepis na miłość w kuchni

Dziś mamy dla Was szybki i prosty przepis na jajka w kształcie serca! Bo miłość najlepiej wyraża się prz...

Światowy Dzień Jaja 2024: Zjednoczeni przez jaja

11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...