image/svg+xml

Letnie przekąski

Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org mamy dla Was pomysły na pasty jajeczne, które z łatwością przygotujecie sami w domu. A najlepiej przygotować je wspólnie z dzieckiem!

Przepis:

Co potrzebujemy?

Pasta czerwona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • pół ugotowanego buraka
  • prażony słonecznik
  • pieprz i sól do smaku 

Pasta zielona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • do wyboru: garść szpinaku, rukoli lub bazylii
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • pieprz i sól do smaku 

Jak robimy?

Sprawa jest bardzo prosta :) Wrzuć do blendera wszystkie składniki z danej pasty i zblenduj na gładką masę. Nakładaj na pieczywo, wafle ryżowe czy bagietki. Pasta również świetnie smakuje sama z odrobiną oliwy i posypana natką pietruszki.

Zobaczcie jak gotują Zosia i Daniel z dietetyk Justyną z Fundacji Polskie Dzieci 

Smacznego!

Kolejny rok razem z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi

W Fermach Woźniak od zawsze angażujemy się we wsparcie szczytnych inicjatyw, dlatego też partnerstwo z Fundacją to konsekwentna realizacja naszej misji. Je...

Piernikovo od Zdrovo!

Świąteczny piernik to przepyszny wypiek, nieodzowny element bożonarodzeniowego stołu, który smakuje wszystkim. W tym roku mamy dla Was specjalny przepis od...

Światovo - Jaja po wiedeńsku

W cyklu #światovo dziś zapraszamy Was na jaja po wiedeńsku - klasyczny przepis, który pomimo prostoty, nie należy do najprostszych w przygotowaniu. Warto j...