Czasami brakuje pomysłu na obiad, prawda? I nie masz siły wymyślać czegoś nowego? Mamy rozwiązanie z prostymi składnikami - jaja i warzywa, które mogą skraść Twoje kulinarne serce. Łapcie przepis na steki z kalafiora z ziołową jajecznicą!
Co potrzebujemy?
Jak robimy?
1. Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
2. Spryskaj kalafiora oliwą i umieścić na rozgrzanym grillu na 5 minut z każdej strony.
3. W międzyczasie umieść jaja i mleko w dużej misce i ubij je razem, aż spieni się i połączy.
4. Roztop masło w dużej patelni na średnim ogniu. Po roztopieniu dodaj mieszankę jajeczną i delikatnie mieszaj drewnianą łyżką przez 2-3 minuty lub do czasu, gdy jajka będą po prostu ścięte. Wymieszaj z ziołami i zdejmij patelnię z ognia. Dopraw solą i pieprzem.
5. Podawaj steki z kalafiora z jajecznicą i szpinakiem. Możesz posypać dodatkowymi ziołami, zieloną cebulą i cząstkami cytryny. Podawaj z brązowym ryżem na parze i sałatką z pomidorów, jeśli lubisz.
Palce lizać! Smaczego!
Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...
Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...
Święta czas zacząć! Z tej okazji my mamy dla Was sporo przydatnej i zdrowej wiedzy w prezencie oraz jadłospis poświąteczny - który z pewnością pomoże w reg...