Czasami brakuje pomysłu na obiad, prawda? I nie masz siły wymyślać czegoś nowego? Mamy rozwiązanie z prostymi składnikami - jaja i warzywa, które mogą skraść Twoje kulinarne serce. Łapcie przepis na steki z kalafiora z ziołową jajecznicą!
Co potrzebujemy?
Jak robimy?
1. Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
2. Spryskaj kalafiora oliwą i umieścić na rozgrzanym grillu na 5 minut z każdej strony.
3. W międzyczasie umieść jaja i mleko w dużej misce i ubij je razem, aż spieni się i połączy.
4. Roztop masło w dużej patelni na średnim ogniu. Po roztopieniu dodaj mieszankę jajeczną i delikatnie mieszaj drewnianą łyżką przez 2-3 minuty lub do czasu, gdy jajka będą po prostu ścięte. Wymieszaj z ziołami i zdejmij patelnię z ognia. Dopraw solą i pieprzem.
5. Podawaj steki z kalafiora z jajecznicą i szpinakiem. Możesz posypać dodatkowymi ziołami, zieloną cebulą i cząstkami cytryny. Podawaj z brązowym ryżem na parze i sałatką z pomidorów, jeśli lubisz.
Palce lizać! Smaczego!
Wiosna to czas świeżości, energii i smacznych, lekkich dań! Po chłodniejszych miesiącach chętnie sięgamy po proste i wartościowe przepisy, które dodają nam...
Walentynki na Zdrovo – przepis na miłość w kuchni
Dziś mamy dla Was szybki i prosty przepis na jajka w kształcie serca! Bo miłość najlepiej wyraża się prz...
11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...