Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci mogą wykonywać proste czynności w przygotowaniach, takie jak mieszanie czy dodawanie odmierzonych składników. Ich satysfakcja z pomocy będzie nieoceniona!
Łapcie przepis na pyszną sałatkę, w sam raz na lipcowy obiad czy kolację.
Na sałatkę z brokułami i pestkami potrzebujemy:
Jak przygotowujemy?
Brokuły ugotuj w wodzie ze szczyptą soli tak, aby były al. dente i zostaw do wystygnięcia. Jaja ugotuj na twardo (wrzuć je do gotującej się wody, gotuj 7 min) i ostudź. Do miski wrzuć brokuły, kukurydzę, pokrojone jajko i zalej wszystko sosem z jogurtu, majonezu, musztardy i czosnku. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Voila!
Smacznego ;)
Wiosna to czas świeżości, energii i smacznych, lekkich dań! Po chłodniejszych miesiącach chętnie sięgamy po proste i wartościowe przepisy, które dodają nam...
Walentynki na Zdrovo – przepis na miłość w kuchni
Dziś mamy dla Was szybki i prosty przepis na jajka w kształcie serca! Bo miłość najlepiej wyraża się prz...
11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...