Kuchnia światowa to niekończące się bogactwo kulinarnych tradycji, przepysznych i zaskakujących rozwiązań, które z pewnością urozmaicą i zainspirują codzienne menu.
Dlatego też może w tym tygodniu warto przygotować na na obiad rosół z jajkiem po chińsku? Pyszne i pożywane, ale także łatwe do przygotowania.
Co potrzebujemy?
1 litr bulionu drobiowego, w wersji wege wywaru warzywnego2 szt. jajka
2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 szt. cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie
2 łyżki kiełków fasoli mung lub innych ulubionych kiełków Garść grzybów shiitake
Jak robimy?
Ugotowany rosół trzymamy na minimalnym ogniu. Dodajemy grzyby shiitake, gotujemy kilka minut. Następnie wlewamy sos sojowy, wsypujemy cukier i mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowane na półtwardo jaja. Zupę podajemy gorącą posypaną dymką i kiełkami.
Smacznego!
Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...
Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...
Święta czas zacząć! Z tej okazji my mamy dla Was sporo przydatnej i zdrowej wiedzy w prezencie oraz jadłospis poświąteczny - który z pewnością pomoże w reg...