image/svg+xml

Światowy Dzień Jaja 2024: Zjednoczeni przez jaja

11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...

comfort food - gnocci a la carbonara z jajem

Zapiekanka łączy bogaty, serowy sos z doskonale ugotowanymi gnocchi, a wszystko to upieczone na złoto. Mniaaaami! Chrupiące kawałki pieczonego bekonu dodaj...

Pieczone jaja w awokado

To niezwykle pyszne danie jest po prostu potęgą superfoods! Dostarcza mnóstwo wartości odżywczych jaj i awokado w każdym kęsie.

Co potrzebujemy?

2 awokad...

INFORMACJA W SPRAWIE ZBÓŻ: Fermy Woźniak od prawie 40 lat wspierają polskich rolników

Fermy Drobiu Woźniak, właściciel marki Zdrovo, od prawie 40 lat wspierają polskich rolników

Od 1986 roku działamy na rzecz wsparcia polskiej gospodarki i ...

Światowy Dzień Jaja 2023: Jaja dla zdrowej przyszłości!

W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...

Sałatka na lato z brokułem i jajem

Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci ...

Deserovo - owoce w cieście

Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...

Światovo - Pad Thai z jajem

Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...

Jajo nie tylko od Święta. Jadłospis poświąteczny.

Święta czas zacząć! Z tej okazji my mamy dla Was sporo przydatnej i zdrowej wiedzy w prezencie oraz jadłospis poświąteczny - który z pewnością pomoże w reg...

Przepis na pyszny obiad z jajecznicą i stekiem z kalafiora

Czasami brakuje pomysłu na obiad, prawda? I nie masz siły wymyślać czegoś nowego? Mamy rozwiązanie z prostymi składnikami - jaja i warzywa, które mogą skra...

Śląsk Wrocław i Zdrovo - gramy razem!

Śląsk i marka jaj Zdrovo od Ferm Woźniak przedłużają współpracę. Miło nam poinformować, że jesteśmy oficjalny Partner Śląska Wrocław w kolejnym sezonie 202...

Jaja dla lepszego życia - Światowy Dzień Jaja 2022

Jaja dla lepszego życia – to hasło przyświeca tegorocznym obchodom Światowego Dnia Jaja. Będzie on obchodzony na całym świecie w piątek, 14 października 20...

Jesienne przepisy z jajkami

Jesienna aura już na dobre zagościła w polski krajobraz. Piękne kolory jesieni królują wszędzie, warto je także przenieść na talerz. Macie ochotę na jesien...

Pełnowartościowy fast food

Pełnowartościowy fast food czyli tym razem coś dla nastolatków i ich rodziców chcących jeść modenie, ale także zdrowo. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org ...

Światovo - francuski Clafoutis

Mamy dla Was wyśmienity przepis z cyklu #swiatovo. Poznajcie Clafoutis w wersji z melonem. Ulubiony deser francuskich mam. Ciasto to pochodzi z regionu Mas...

#Deserovo - czas na wakacyjne słodycze!

Wakacje czas start! A letni czas to letnie menu, w tym słodkości, którym trudno się oprzeć w czasie laby i relaksu. Razem z Fundacją Polskie Dzieci w czwar...

Piknikovo – czas na relaks w plenerze!

Sezon na relaks w plenerze właśnie się zaczyna i piknik to idealny pomysł na spontaniczny wypad za miasto, a wszystkie dzieci uwielbiają harce na świeżym p...

Światovo czyli inspiracja kulinarna z Hiszpanii

Tortilla de patatas (ziemniaczana tortilla) lub po prostu hiszpańska tortilla to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Jest to jeden z elementarnych i obo...

Śniadaniovo czyli o "szwedzkim" stole w polskiej tradycji

Ze świętami Wielkiejnocy wiążą się tradycje przekazywane z pokolenia na pokolenie. Niewątpliwie jedną z nich są serwowane z okazji świąt potrawy. Co zrobić...

Jak nakarmić niejadka? Polskie Dzieci jedzą #Zdrovo Sezon 2, odcinek 1

Czy zdrowe odżywianie jest trudne i czasochłonne? Jak zachęcić dzieci do poznawania nowych smaków? Jak komponować pełnowartościowy posiłek? O tym wszystkim...

Światovo – bliny

Kuchnia światowa jest niezwykle inspirująca. Dziś chcielibyśmy przenieść Was na wschód przybliżając pyszne i proste w przygotowaniu bliny – przepyszne nale...

Kolejny rok razem z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi

W Fermach Woźniak od zawsze angażujemy się we wsparcie szczytnych inicjatyw, dlatego też partnerstwo z Fundacją to konsekwentna realizacja naszej misji. Je...

Piernikovo od Zdrovo!

Świąteczny piernik to przepyszny wypiek, nieodzowny element bożonarodzeniowego stołu, który smakuje wszystkim. W tym roku mamy dla Was specjalny przepis od...

Światovo - Jaja po wiedeńsku

W cyklu #światovo dziś zapraszamy Was na jaja po wiedeńsku - klasyczny przepis, który pomimo prostoty, nie należy do najprostszych w przygotowaniu. Warto j...

Światowy Dzień Jaja 2021

Wielkie święto jaja obchodzimy na całym świecie od 1996 roku, w drugi piątek października. W tym roku przypada na 8 października i ma już 25 lat! Światowy ...

Światovo – jaja po turecku!

Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org celebrujemy ostatnie tygodnie lata i staramy się łapać jak najwięcej promyków słońca. Lato i wakacje to podróże i odkry...

Kibicujemy Śląsk Wrocław!

Fermy Drobiu Woźniak i marka Zdrovo Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław

Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław została marka Zdrovo, należąca do Ferm Drobiu ...

Światovo – Carbonara!

Na #światovo proponujemy Wam spagetti carbonara - kto jej nie lubi? Prosta i szybka w przygotowaniu, i tak zniewalająco pyszna, jak na #comfortfood przysta...

Letnie przekąski

Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci O...

Omletovo na Dzień Dziecka!

Dzień Dziecka to wyjątkowe święto, nie tylko dla małych, ale także tych dużych! Kochani życzymy Wam aby uśmiech zawsze gościł na Waszych twarzach, każdy dz...

Majówkovo!

#majówkovo przed nami. Liczymy na słońce pomimo prognozy. Aby umilić Wasze pikniki, wycieczki rowerowe czy spacery, razem z Fundacją Polskie Dzieci mamy dl...

Pisankovo? Naturalnie!

Wielkanocne jaja – czym farbować, jak nie marnować i wykorzystać ich potencjał

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym okresie w naszych kuchniach kr...

Światovo – Szakszuka

Dziś światovo i pysznie! Przedstawiamy Wam typową tunezyjską potrawę, której podstawą są jaja: SZAKSZUKA. To tradycyjne danie, pochodzące z Tunezji, stało ...

Walentynkovo

#Walentynkovo mamy dla Was pyszny, francuski przepis bretońskiej kultowej potrawy Gallette Complet. Ugotowanie jej będzie miłą przygodą kulinarną, a dodatk...

Fermy Woźniak na Poland Shiok z Sethem Lui

Wiecie co łączy Polskę  i Singapur ? Zamiłowanie do jaj, ale nie tylko...

W tym roku mieszkańcy Singapuru poznali jak smakują polskie jaja, a teraz możemy...

Światowy Dzień Jaja 2020 razem z Fundacją Polskie Dzieci

Dziś nasze wielkie święto - Światowy Dzień Jaja #WorldDayEgg! Z tej okazji mamy dla Was prezent! Razem z Fundacją Polskie Dzieci przygotowaliśmy dla Was fi...

Rajdovo z Wójcik Racing Junior Team

Niesamowite talenty, ogromna prędkość, precyzyjny refleks i głębokie zamiłowanie do motorów - poznajcie Wójcik Racing Junior Team! Ci wyjątklowi Chłopcy to...

Jesteśmy w gronie przyjaciół Verva Warszawa Orlen Paliwa

Siatkarze VERVY Warszawa ORLEN Paliwa oficjalnie rozpoczęli przygotowania do nowego sezonu, a my wspieraliśmy ich i kibicowaliśmy na oficjalnej prezentacji...

Pomagamy medykom!

Zdrovo w posiłkach dla medyków. Fermy Woźniak zaangażowane w akcję wsparcia służby zdrowia. 

Lekarze i lekarki, pielęgniarki i pielęgniarze, położne, poło...

Sernikovo na Wielkanoc

To będą ciut inne Święta niż zwykle - wszyscy jesteśmy tego świadomi. Razem z eKuchareczką w ramach akcji #zostanwdomu namawiamy Was, aby właśnie dlatego, ...

Ta Wielkanoc będzie BOSSKA!

Ta Wielkanoc może być bosska! Fermy Woźniak wspierają Fundację One są Bosskie.

“Zmianą bądź, bądź rewolucją” brzmi hasło przewodnie Fundacji One są Bosski...

Jesteśmy Zdrową Marką Roku!

Zdrovo uzyskało tytuł Zdrowej Marki Roku 2020 i tym samym dołączyło do grona najlepszych produktów, rozwiązań i usług, stworzonych z myślą o zdrowym stylu ...

Razem z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi

Jesteśmy bardzo dumni! Rozpoczęliśmy współpracę z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi w Zabrzu. Każdy, kto kupi jaja naszej mar...

Wigilijny kulebiak na novo!

Na tegoroczny wigilijny stół chcielibyśmy zainspirować i zachęcić Was razem z eKuchareczką do tradycyjnej potrawy słowiańskiej - kulebiaka. Pomimo słowiańs...

Jesteśmy partnerem drużyny siatkarskiej VERVA Warszawa Orlen Paliwa

Hurra! Zostaliśmy oficjalnym partnerem drużyny siatkarskiej Verva Warszawa Orlen Paliwa podczas meczu 3. kolejki Ligi Mistrzów z Sir Safety Perugia Club. M...

Jajo albo psikus! ;D

Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na szybkie i efektowne potr...

11 października 2019 - Światowy Dzień Jaja

11 października, na całym świecie, obchodzimy Światowy Dzień jaja. Wydarzenie to istnieje od 1996 roku, i przypada na drugi piątek października. Jak co rok...

Światovo - rosół po chińsku

Kuchnia światowa to niekończące się bogactwo kulinarnych tradycji, przepysznych i zaskakujących rozwiązań, które z pewnością urozmaicą i zainspirują codzie...

Czy wiecie, że...?

Czy wiecie, że cholesterol to tłuszczowa substancja znajdująca się w każdej żywej komórce twojego ciała? Dostarczany jest z pożywieniem, ale również wytwar...

180 metrów radości!

Uśmiechy na buziach małych pacjentów i nieskończona radość – to najpiekniejszy prezent jaki otrzymaliśmy w zamian za pomoc w restauracji korytarza Centrum ...

Zdrovo i eKuchareczka na Wielkanoc

Czas świąt wielkanocnych przed nami. Piękna pogoda uświetnia przygotowania i sprawia, że czuć prawdziwą wiosnę. Drzewa i rośliny kwitną, ptaki śpiewają, ws...

Białe jaja

Wielu z Was pyta nas – jaka jest różnica między jajkami brązowymi i białymi? Czy są różnice w smaku? I skąd taka kolorystyka jaj? Przyzwyczailiśmy się już ...

Karnawałowe menu - finger food

Karnawał to czas wspaniałych imprez, niezapomnianych playlist, ale także pysznego menu. Oprócz typowych dla tego okresu słodkich frykasów, jak faworki czy ...

Piernikovo!

Menu świąteczne jest tak wyjątkowe i niepowtarzalne, że na pewno nie jedno z Was wraca myślami w ciągu roku do niego. Pomimo różnorodności kulinariów, któr...

Światowy Dzień Jaja ze Zdrovo

Wielkie święto jaja obchodzimy na całym świecie od 1996 roku, w drugi piątek października. W tym roku przypada na 12 października. Światowy Dzień Jaja to n...

Sportovo

Dobre na śniadanie, obiad i kolację także jako przekąska czy koktajl. Dostępne i tanie źródło najważniejszych witamin i minerałów. Jajo – niezastąpiony i w...

Zdrovo nad Bałtykiem!

Letnia Scena Kulturalna jest jednym z wiodących projektów kulturalnych na polskim wybrzeżu. Jej kluczowym założeniem jest podążanie za turystami w okresie ...

Foodtruck Zdrovo serwuje jajecznicę nad morzem!

Codziennie od godziny 10:00, w dniach 10 lipca - 31 sierpnia 2018 roku w nadbałtyckich miejscowościach wypoczynkowych podczas Sceny Kulturalnej będzie możn...

Jaja Zdrovo od Ferm Woźniak z chowu ściółkowego trafiły na półki sklepowe!

Decyzja o wprowadzeniu własnej marki jaj jest odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku. Produktowi, który trafia na polskie stoły od ponad 30 lat i cieszy się...

Jak przechowywać jajka

Jajka są doskonałym źródłem wielu witamin i cennych protein. Dzięki odpowiedniemu przechowywaniu możemy ograniczyć utratę ich wartości odżywczych.

Gdzie p...

Sposób na niejadka

Ile razy chcieliście, aby wasza pociecha spróbowała nowego dania? Ile razy danie to lądowało „przez przypadek” na podłodze albo na stole? Jak przekonać dzi...

Przebłysk słońca na talerzu ‒ dania na piknik

Słoneczna pogoda i wyższe temperatury zachęcają do spędzania czasu na dworze. Świeże powietrze może także poprawiać apetyt. Wspólny posiłek z całą rodziną ...

Pyszne pomysły na słodkości z jajek i czekolady

Mleczna, gorzka, biała, z orzechami, truskawkowa, z żurawiną, o aksamitnym smaku, mocnym zapachu kakao. Doskonały sposób na poprawę humoru, a nawet afrodyz...

Rodzinne zdobienie jaj

Pomysł na pisanki

Zazwyczaj świętom towarzyszą czasochłonne przygotowania. Nie zapominajmy jednak, że jest to czas, który warto poświęcić rodzinie. Dzieci...

Historia pisanek

Skąd pochodzi tradycja wykonywania pisanek?

Najstarsze barwione jajka zostały odnalezione na terenie starożytnej Mezopotamii. Jednak pojawiają się one rów...

Włoski omlet, czyli frittata

Frittata może brzmieć nieco egzotycznie, ale to łatwe do przygotowania danie. Można je określić jako „rozbudowaną wersję” dobrze znanego każdemu omleta. Li...

Ile czasu gotować jajko?

W zależności od tego jak długo gotujemy jajka, ich smak będzie inny. Bez względu na to ile razy już przygotowywaliśmy sobie ulubione śniadanie, za każdym r...

Historia jaj w kuchni polskiej

Historia jaj jest tak samo zaskakująca, jak odwieczne pytanie – co było pierwsze? Jajko czy kura? Z jednej strony źródła donoszą, że jajo pojawiło się w me...