11 października 2024 roku obchodzimy Światowy Dzień Jaja pod hasłem „Zjednoczeni przez jaja” – święto, które podkreśla, jak ten odżywczy i wszechstronny pr...
Zapiekanka łączy bogaty, serowy sos z doskonale ugotowanymi gnocchi, a wszystko to upieczone na złoto. Mniaaaami! Chrupiące kawałki pieczonego bekonu dodaj...
To niezwykle pyszne danie jest po prostu potęgą superfoods! Dostarcza mnóstwo wartości odżywczych jaj i awokado w każdym kęsie.
Co potrzebujemy?
2 awokad...
Fermy Drobiu Woźniak, właściciel marki Zdrovo, od prawie 40 lat wspierają polskich rolników
Od 1986 roku działamy na rzecz wsparcia polskiej gospodarki i ...
W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...
Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci ...
Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...
Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...
Święta czas zacząć! Z tej okazji my mamy dla Was sporo przydatnej i zdrowej wiedzy w prezencie oraz jadłospis poświąteczny - który z pewnością pomoże w reg...
Czasami brakuje pomysłu na obiad, prawda? I nie masz siły wymyślać czegoś nowego? Mamy rozwiązanie z prostymi składnikami - jaja i warzywa, które mogą skra...
Śląsk i marka jaj Zdrovo od Ferm Woźniak przedłużają współpracę. Miło nam poinformować, że jesteśmy oficjalny Partner Śląska Wrocław w kolejnym sezonie 202...
Jaja dla lepszego życia – to hasło przyświeca tegorocznym obchodom Światowego Dnia Jaja. Będzie on obchodzony na całym świecie w piątek, 14 października 20...
Jesienna aura już na dobre zagościła w polski krajobraz. Piękne kolory jesieni królują wszędzie, warto je także przenieść na talerz. Macie ochotę na jesien...
Pełnowartościowy fast food czyli tym razem coś dla nastolatków i ich rodziców chcących jeść modenie, ale także zdrowo. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org ...
Mamy dla Was wyśmienity przepis z cyklu #swiatovo. Poznajcie Clafoutis w wersji z melonem. Ulubiony deser francuskich mam. Ciasto to pochodzi z regionu Mas...
Wakacje czas start! A letni czas to letnie menu, w tym słodkości, którym trudno się oprzeć w czasie laby i relaksu. Razem z Fundacją Polskie Dzieci w czwar...
Sezon na relaks w plenerze właśnie się zaczyna i piknik to idealny pomysł na spontaniczny wypad za miasto, a wszystkie dzieci uwielbiają harce na świeżym p...
Tortilla de patatas (ziemniaczana tortilla) lub po prostu hiszpańska tortilla to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Jest to jeden z elementarnych i obo...
Ze świętami Wielkiejnocy wiążą się tradycje przekazywane z pokolenia na pokolenie. Niewątpliwie jedną z nich są serwowane z okazji świąt potrawy. Co zrobić...
Czy zdrowe odżywianie jest trudne i czasochłonne? Jak zachęcić dzieci do poznawania nowych smaków? Jak komponować pełnowartościowy posiłek? O tym wszystkim...
Kuchnia światowa jest niezwykle inspirująca. Dziś chcielibyśmy przenieść Was na wschód przybliżając pyszne i proste w przygotowaniu bliny – przepyszne nale...
W Fermach Woźniak od zawsze angażujemy się we wsparcie szczytnych inicjatyw, dlatego też partnerstwo z Fundacją to konsekwentna realizacja naszej misji. Je...
Świąteczny piernik to przepyszny wypiek, nieodzowny element bożonarodzeniowego stołu, który smakuje wszystkim. W tym roku mamy dla Was specjalny przepis od...
W cyklu #światovo dziś zapraszamy Was na jaja po wiedeńsku - klasyczny przepis, który pomimo prostoty, nie należy do najprostszych w przygotowaniu. Warto j...
Wielkie święto jaja obchodzimy na całym świecie od 1996 roku, w drugi piątek października. W tym roku przypada na 8 października i ma już 25 lat! Światowy ...
Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org celebrujemy ostatnie tygodnie lata i staramy się łapać jak najwięcej promyków słońca. Lato i wakacje to podróże i odkry...
Fermy Drobiu Woźniak i marka Zdrovo Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław
Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław została marka Zdrovo, należąca do Ferm Drobiu ...
Na #światovo proponujemy Wam spagetti carbonara - kto jej nie lubi? Prosta i szybka w przygotowaniu, i tak zniewalająco pyszna, jak na #comfortfood przysta...
Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci O...
Dzień Dziecka to wyjątkowe święto, nie tylko dla małych, ale także tych dużych! Kochani życzymy Wam aby uśmiech zawsze gościł na Waszych twarzach, każdy dz...
#majówkovo przed nami. Liczymy na słońce pomimo prognozy. Aby umilić Wasze pikniki, wycieczki rowerowe czy spacery, razem z Fundacją Polskie Dzieci mamy dl...
Wielkanocne jaja – czym farbować, jak nie marnować i wykorzystać ich potencjał
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym okresie w naszych kuchniach kr...
Dziś światovo i pysznie! Przedstawiamy Wam typową tunezyjską potrawę, której podstawą są jaja: SZAKSZUKA. To tradycyjne danie, pochodzące z Tunezji, stało ...
#Walentynkovo mamy dla Was pyszny, francuski przepis bretońskiej kultowej potrawy Gallette Complet. Ugotowanie jej będzie miłą przygodą kulinarną, a dodatk...
Wiecie co łączy Polskę i Singapur ? Zamiłowanie do jaj, ale nie tylko...
W tym roku mieszkańcy Singapuru poznali jak smakują polskie jaja, a teraz możemy...
Dziś nasze wielkie święto - Światowy Dzień Jaja #WorldDayEgg! Z tej okazji mamy dla Was prezent! Razem z Fundacją Polskie Dzieci przygotowaliśmy dla Was fi...
Niesamowite talenty, ogromna prędkość, precyzyjny refleks i głębokie zamiłowanie do motorów - poznajcie Wójcik Racing Junior Team! Ci wyjątklowi Chłopcy to...
Siatkarze VERVY Warszawa ORLEN Paliwa oficjalnie rozpoczęli przygotowania do nowego sezonu, a my wspieraliśmy ich i kibicowaliśmy na oficjalnej prezentacji...
Zdrovo w posiłkach dla medyków. Fermy Woźniak zaangażowane w akcję wsparcia służby zdrowia.
Lekarze i lekarki, pielęgniarki i pielęgniarze, położne, poło...
To będą ciut inne Święta niż zwykle - wszyscy jesteśmy tego świadomi. Razem z eKuchareczką w ramach akcji #zostanwdomu namawiamy Was, aby właśnie dlatego, ...
Ta Wielkanoc może być bosska! Fermy Woźniak wspierają Fundację One są Bosskie.
“Zmianą bądź, bądź rewolucją” brzmi hasło przewodnie Fundacji One są Bosski...
Zdrovo uzyskało tytuł Zdrowej Marki Roku 2020 i tym samym dołączyło do grona najlepszych produktów, rozwiązań i usług, stworzonych z myślą o zdrowym stylu ...
Jesteśmy bardzo dumni! Rozpoczęliśmy współpracę z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora Zbigniewa Religi w Zabrzu. Każdy, kto kupi jaja naszej mar...
Na tegoroczny wigilijny stół chcielibyśmy zainspirować i zachęcić Was razem z eKuchareczką do tradycyjnej potrawy słowiańskiej - kulebiaka. Pomimo słowiańs...
Hurra! Zostaliśmy oficjalnym partnerem drużyny siatkarskiej Verva Warszawa Orlen Paliwa podczas meczu 3. kolejki Ligi Mistrzów z Sir Safety Perugia Club. M...
Halloweenowe party nie muszą wiąząć się przygotowaniami potraw, które pochłaniają czas. Mamy dla Was propozycje od eKuchareczki na szybkie i efektowne potr...
11 października, na całym świecie, obchodzimy Światowy Dzień jaja. Wydarzenie to istnieje od 1996 roku, i przypada na drugi piątek października. Jak co rok...
Kuchnia światowa to niekończące się bogactwo kulinarnych tradycji, przepysznych i zaskakujących rozwiązań, które z pewnością urozmaicą i zainspirują codzie...
Czy wiecie, że cholesterol to tłuszczowa substancja znajdująca się w każdej żywej komórce twojego ciała? Dostarczany jest z pożywieniem, ale również wytwar...
Uśmiechy na buziach małych pacjentów i nieskończona radość – to najpiekniejszy prezent jaki otrzymaliśmy w zamian za pomoc w restauracji korytarza Centrum ...
Czas świąt wielkanocnych przed nami. Piękna pogoda uświetnia przygotowania i sprawia, że czuć prawdziwą wiosnę. Drzewa i rośliny kwitną, ptaki śpiewają, ws...
Wielu z Was pyta nas – jaka jest różnica między jajkami brązowymi i białymi? Czy są różnice w smaku? I skąd taka kolorystyka jaj? Przyzwyczailiśmy się już ...
Karnawał to czas wspaniałych imprez, niezapomnianych playlist, ale także pysznego menu. Oprócz typowych dla tego okresu słodkich frykasów, jak faworki czy ...
Menu świąteczne jest tak wyjątkowe i niepowtarzalne, że na pewno nie jedno z Was wraca myślami w ciągu roku do niego. Pomimo różnorodności kulinariów, któr...
Wielkie święto jaja obchodzimy na całym świecie od 1996 roku, w drugi piątek października. W tym roku przypada na 12 października. Światowy Dzień Jaja to n...
Dobre na śniadanie, obiad i kolację także jako przekąska czy koktajl. Dostępne i tanie źródło najważniejszych witamin i minerałów. Jajo – niezastąpiony i w...
Letnia Scena Kulturalna jest jednym z wiodących projektów kulturalnych na polskim wybrzeżu. Jej kluczowym założeniem jest podążanie za turystami w okresie ...
Codziennie od godziny 10:00, w dniach 10 lipca - 31 sierpnia 2018 roku w nadbałtyckich miejscowościach wypoczynkowych podczas Sceny Kulturalnej będzie możn...
Decyzja o wprowadzeniu własnej marki jaj jest odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku. Produktowi, który trafia na polskie stoły od ponad 30 lat i cieszy się...
Jajka są doskonałym źródłem wielu witamin i cennych protein. Dzięki odpowiedniemu przechowywaniu możemy ograniczyć utratę ich wartości odżywczych.
Gdzie p...
Ile razy chcieliście, aby wasza pociecha spróbowała nowego dania? Ile razy danie to lądowało „przez przypadek” na podłodze albo na stole? Jak przekonać dzi...
Słoneczna pogoda i wyższe temperatury zachęcają do spędzania czasu na dworze. Świeże powietrze może także poprawiać apetyt. Wspólny posiłek z całą rodziną ...
Mleczna, gorzka, biała, z orzechami, truskawkowa, z żurawiną, o aksamitnym smaku, mocnym zapachu kakao. Doskonały sposób na poprawę humoru, a nawet afrodyz...
Pomysł na pisanki
Zazwyczaj świętom towarzyszą czasochłonne przygotowania. Nie zapominajmy jednak, że jest to czas, który warto poświęcić rodzinie. Dzieci...
Skąd pochodzi tradycja wykonywania pisanek?
Najstarsze barwione jajka zostały odnalezione na terenie starożytnej Mezopotamii. Jednak pojawiają się one rów...
Frittata może brzmieć nieco egzotycznie, ale to łatwe do przygotowania danie. Można je określić jako „rozbudowaną wersję” dobrze znanego każdemu omleta. Li...
W zależności od tego jak długo gotujemy jajka, ich smak będzie inny. Bez względu na to ile razy już przygotowywaliśmy sobie ulubione śniadanie, za każdym r...
Historia jaj jest tak samo zaskakująca, jak odwieczne pytanie – co było pierwsze? Jajko czy kura? Z jednej strony źródła donoszą, że jajo pojawiło się w me...